ilustrační foto: pixabay.com – stevepb
Hnědá vrstva:
5 žloutků, 8 dkg práškového cukru, 4 lžíce vlažné vody, 16 dkg hladké mouky, 2 dkg kakaa, 1 prášek do pečiva, 8 dkg krystal. cukru
Žloutky, práškový cukr a vodu promícháme, a přidáme hladkou mouku, kakao, prášek do pečiva a nakonec sníh, do kterého zašleháme 8 dkg krystal. cukru. Vylijeme na předem vymazaný pekáč a dáme péct na cca 30 minut.
Po upečení a vychladnutí hnědé vrstvy si připravíme žlutou polevu:
Uvaříme 2 dcl mléka a 2 lžíce hladké mouky a necháme vychladnout. Zvlášť utřeme 25 dkg másla a 12 dkg práškového cukru. Postupně pak přidáváme 5 žloutků a vychladlou kaši.
POZOR: Kaše musí být opravdu vychladlá, aby se těsto nesrazilo!
Na žlutou část přijde bílá poleva (sníh):
5 bílků, 25 dkg krystal cukru
Ušleháme bílky s cukrem, dáme do většího hrnce vodu a necháme ušlehaný sníh prohřát. Až bude sníh stát, tak tím pomažeme řezy.
Nakonec posypeme sníh Grankem a dáme vychladnout do ledničky.